Уъркшоп: Светлина, контраст и цвят с Христо Лазаров / Част”3″2022г

Уъркшопът “Светлина, контраст и цвят – с Христо Лазаров” се фокусира основно върху хора, които искат да се изкачат нагоре по стълбицата и да усъвършенстват някои от най-силните инструменти за разказване на истории. В природата има един закон, който гласи следното: “Преди да се научиш да ходиш трябва да се научиш да пълзиш”

Уъркшопът “Светлина, контраст и цвят” ще се проведе в рамките на два месеца, като всичките 30 работни часа ще бъдат разпределени в пет поредни съботи през месец март и април 2022г. За да усвоите материала по най-добрия начин, след всяка учебна глава ще има домашна работа, която трябва да се изпълни през седмицата до следващата ни среща, на която ще разгледаме и ще анализираме работата на всеки един участник в уъркшопа.

Уьркшопът е иновативен и гарантирано ще бъде интересен и изключително полезен за всички създатели на визуално съдържание.

КАКВО ВКЛЮЧВА ПРОГРАМАТА НА УЬРКШОПА – СВЕТЛИНА, КОНТРАСТ И ЦВЯТ

ГЛАВА 1

Урок 1: Въведение

Урок 2: Контраст и сет дизайн

Урок 3: Тоналност

Урок 4: Светлинни схеми

Урок 5: Работа с референции


Домашна работа N1

 

ГЛАВА 2

Урок 1: Сет дизайн и цвят

Урок 2: Цветна хармония

Домашна работа N2

Анализ на домашната работа N1

ГЛАВА 3

Урок 1: Работа със светлинни уреди

Урок 2: Работа с черно-бял контраст

Урок 3: Практика

Анализ на домашната работа N2

ГЛАВА 4

Урок 1: Работа с естествена светлина

Урок 2: Грип, отражатели, дифузии

Анализ на практическата част

Домашната работа N3

ГЛАВА 5

Анализ на домашната работа N3

ЗАКРИВАНЕ

 

За кого е предназначен този уъркшоп:

Всеки създател на видео и фотографско съдържание, който иска да подобри своите ключови техники, творчески подходи и организационни умения може да се възползва от уъркшопа Светлина, контраст и цвят

Цена на Уъркшопа: Ранни записвания, до 01.03.2022г. – 590лв.

След 01.03.2022г. – 690лв.

Локация: гр.София

Дати на провеждане:

26 – Март, 02-09-16-23 Април 2022

Уъркшопът се реализира с малка групи от хора (максимум 10 – 15 човека ), за да можем да отделим на всеки индивидуално внимание – особено ако в групата имаме хора с различна степен на опит.

За да направите резервация, моля да изпратите вашите три имена, телефонен номер за връзка, facebook или instagram, и като какъв практикувате в момента: оператор /фотограф

информацията може да изпратите на адрес: workshop@anamorphstudio.com

( посочената информация е задължителна )

В темата на мейла, моля да напишете: „УЪРКШОП Светлина, контраст и цвят“.

В отговор на мейла ще получите допълнителна информация за начина на плащане и подробности за уъркшопа.

В Уъркшопа “Светлина контраст и цвят”, ще разгледаме и ще анализираме различни цветни схеми, една от тях е ( Аналогова цветова схема )
Това са аналогични цветове стоящи един до друг в цветното колело. Те си колаборират отлично и могат да създадат цялостна хармония в цветовата палитра. Това са или по-топли цветове, или по-студени цветове, така че да няма контраст и напрежение.
Аналогичните цветове са лесни за използване в интериорна и екстериора среда, тъй като често се срещат в природата. Често може да се избере един цвят, който да доминира, втори за поддържащ и трети, заедно с черни, бели и сиви тонове за акцент.

Уъркшопът “Светлина, контраст и цвят” се фокусира основно върху хора, които искат да подобрят разбирането си за осветление, контраст и цвят, като инструменти за разказване на истории.
INSTAGRAM WORKSHOP

Хора, които искат да преминат към работа с камера и осветление, могат да се запишат в специализирания уъркшоп “Въздушна перспектива” Ще се запознаете отблизо с работата на оператора, защо той е една от ключовите творчески личности в процеса на създаване на филми и със сигурност е занаятчия. Отпечатъкът на оператора е върху всеки кадър.

Този двудневен уъркшоп ще ви въведе в изкуството на кинематографията с особен акцент върху обективите и движението на камерата.

Участниците ще научат:

Как ъглите и движението на камерата са свързани с драмата.

Как различните дължини на обективите влияят на пространството и емоционалната ангажираност.

Как да управлявате дълбочината на полето и кадрирането, за да насочите вниманието на публиката и да подобрите разказването на историята.

Кога е важно да снимате от ръка, на статив или на слайдер.

Основи на работа с камера в различни ситуации.

Основи на работа с фокус в различни ситуации.

Работа с осветление при ниско бюджетни ситуации.

ПАРТНЬОРИ